Naleśniki z farszem pierogowym

Reklama

Opis przygotowania

Naleśniki:
Przesiać mąkę i wymieszać z solą dodać jajko i dolewając wodę ubić gładkie ciasto naleśnikowe. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki.
Nadzienie:
Zimne ziemniaki skręcić przez maszynkę razem z serem, dodać do tego roztarty czosnek, cebulę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na margarynie, wszystko dokładnie wymieszać i doprawić majerankiem oraz solą i pieprzem.
Na środku każdego naleśnika ułożyć sporą ilość farszu, złożyć w kopertę, obtoczyć w ubitym jajku i bułce tartej.
Smażyć na złoty kolor w dość głębokim oleju. Podawać gorące do czerwonego barszczu.

Składniki

  • Naleśniki: 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • woda gazowana
  • Nadzienie:
  • 25 dag białego sera
  • 40 dag gotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • Dodatkowo;
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Naleśniki z farszem pierogowym