Naleśniki z fetą i oliwkami

Reklama

Opis przygotowania

Z mleka, wody gazowanej, jajka, mąki, ziół prowansalskich i odrobiny soli zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Ser Feta wymieszać z pokrojonymi oliwkami zielonymi i czarnymi a także z pokrojonymi w paseczki pomidorami. Wsypać odrobinkę kurkumy. Dobrze wymieszać. Smarować placki i zawijać w rulonik. Rozkroić każdy na 2 części. Udekorować zielonymi oliwkami nadziewanymi pastą paprykową, serem i koperkiem. SMACZNEGO!

Składniki

  • 0,5 szkl wody mineralnej gazowanej1 jajko
  • mąka tortowa
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta kurkumy
  • 20 dag sera Feta
  • 5 sztuk "Oliwki drylowane całe"
  • kilka sztuk "Oliwki nadziewane pastą paprykową"
  • 5 sztuk czarnych oliwek z "Mix z suszonymi pomidorami w oleju ziołowym
  • kilka sztuk "Oliwki czarne krojone"
  • 3 połówki suszonych pomidorów w oleju
  • odrobina cukru

Podobne przepisy do Naleśniki z fetą i oliwkami