Ogórki z Curry

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i układamy w słoikach po dżemach. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki, po 2 – 3 układamy na wierzch do słoików.

Następnie przygotowujemy zalewę: do garnka wkładamy wszystkie składniki i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewą zalewamy ogórki i pasteryzujemy 10 minut od zagotowania. Wyjmujemy słoiki, kładziemy do góry dnem do ostygnięcia.
Ta ilość zalewy wystarcza na około 10 słoików.

Składniki

  • OgórkiCebula
  • Zalewa:
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 2 szklanki cukru
  • 4 płaskie łyżki soli
  • 1 łyżka gorczycy
  • 5 łyżek curry

Podobne przepisy do Ogórki z Curry