Orzeszki z mięsa mielonego w sosie Tao.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć naokoło2godziny Do mięsa mielonego dodać jaja,odciśnięta namoczoną uprzednio w mleku bułkę kajzerkę.podsmażoną na złoty kolor pokrojoną drobno cebulkę sól i pieprz. dobrze masę wyrobić kłaść łyżką stołową jak kluski kładzione na rozgrzany olej usmażyć. ugotować grzyby w tej samej wodzie w której się moczyły odcedzić,drobno pokroić Do wywaru grzybowego dodać sos sojowy Tao Tao i pokrojone grzyby. z mąki na patelni zrobić zasmażkę dodać trochę gorącego wywaru roztrzepać dobrze i całość wlać do wywaru .gdy sos za gęsty dolać troszkę wody doprawić do smaku solą i pieprzem ale z umiarem bo sam sos Tao jest dość pikantny ryż ugotować na sypko całość ułożyć na półmisku udekorować.SMACZNEGO

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 1/2kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 jaja
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 średnia cebula
  • sól,pieprz do smaku
  • 5dkg suszonych grzybów
  • 50ml sosu sojowo-grzybowego Tao Tao
  • sól pieprz do smaku
  • mąka do zasmażki
  • ryż biały lub brązowy

Podobne przepisy do Orzeszki z mięsa mielonego w sosie Tao.