Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Nie przerywając ubijania dodać kolejno żółtka, mąkę z proszkiem i proszek budyniowy.
ciasto wylać do blaszki o wymiarach 26×21 cm. Piec w temp. 190st.C ok 40 minut. Ostudzić.
Tą samą blaszkę wyłożyć folią aluminiową i na spód ułożyć biszkopt.
Jabłka:
Jabłka obrać pokroić w kostkę i włożyć do garnka, dodać cukier,wodę. Podprażyć. Pod koniec wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Gdy zaczną tężeć, wyłożyć je na biszkopt i wstawić do lodówki aby zastygły.
Zielone galaretki rozpuścić w 700ml wrzątku, ostudzić i wylać na jabłka. Również wstawić do lodówki do stężenia.
Truskawki:
Owoce pokroić na połówki, Jeżeli mrożone to chwilę odczekać aż trochę rozmarzną. Włożyć do garnka razem z cukrem i wodą. Zagotować. Pod koniec wsypać galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać. Ostudzić i wyłożyć na galaretkę zieloną. Po zastygnięciu, całość zalać rozpuszczoną w 700ml wrzątku galaretką czerwoną. Wstawić do lodówki na kilka godż.