Owocowy deser z jagodami i porzeczkami

Reklama

Opis przygotowania

Krem owoce leśne zrobić według przepisu na opakowaniu. Dodać 2 łyżki żelatyny wcześniej namoczonej i rozpuszczonej, razem zmiksować.
Wlać do tortownicy o dekoracyjnym dnie. Wrzucić porzeczki i jagody. Wstawić do lodówki. Następna warstwa cytrynowa: rozpuścić galaretkę w 1/5 szklanki wody. Wystudzić wlać do tortownicy, włożyć czereśnie bez pestek. Ostatnia warstwa pomarańczowa. Rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki wody, wrzucić jagody i porzeczki. Na wierzchu ułożyć biszkopty okrągłe. To będzie dno deseru. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień podgrzać delikatnie dno tortownicy, wyjąć deser. Na wierzchu udekorować czereśniami i gronkami porzeczek.

Składniki

  • Galaretka Delecta cytrynowa i pomarańczowaKrem owoce leśne Delecta
  • Jogurt
  • mleko
  • Porzeczka czerwona
  • Jagody
  • Czereśnie
  • Biszkopty
  • Żelatyna 2 łyżki

Podobne przepisy do Owocowy deser z jagodami i porzeczkami