Drożdże pokruszyć,dodać do 3/4 szklanki ciepłego mleka,dodać łyżkę cukru,łyżkę mąki,dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Margarynę roztopić i ostudzić,Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,dodać żółtka,spirytus,wyrośnięte drożdże i wyrabiać,dolewając mleko(ilość mleka zależy od wilgotności mąki,może nie być potrzebna cała szklanka),dodać roztopioną margarynę i wyrabiać ,aż ciasto będzie miało pęcherzyki powietrza i będzie odchodzić od ręki.Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy(około centymetra),wykrawać szklanką kółka i zostawić do ponownego wyrośnięcia,przykryte ściereczką.Smażyć na złoto w gorącym oleju.Po usmażeniu nadziewać przez szpryckę marmoladą wymieszaną z cukrem waniliowym.Posypać cukrem pudrem.Smacznego!