Paella z Spaghetti Makaronem

Reklama

Opis przygotowania

► W patelni na rozgrzanej oliwie smażymy posiekany czosnek, po zrumienieniu / odstawić /.

► Rozmrażamy owoce morza, wrzucamy na patelnię i trochę podsmażamy, następnie dolewamy nieco wody i pokrojonego w kosteczkę pomidora, dusimy pod przykryciem z natką pietruszki / posolić /. Ma się utworzyć aromatyczny sosik, nie dopuszczamy aby wyparował.

► Gotujemy spaghetti al dente, odcedzamy i wrzucamy na patelnię z sosem. Mieszamy energicznie.

Składniki

  • 300 gr. Krewetek100 ml. Oliwa z oliwek (extra vergine)
  • 300 gr. Spaghetti makaron
  • 1 Główka czosnku
  • Pęczek natki pietruszki
  • 3 Pomidory
  • Sos worcestershire (do smaku)
  • Przyprawy: Sól

Podobne przepisy do Paella z Spaghetti Makaronem