Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku. Następnie lekko mieszając łyżką dodać mąkę z proszkiem, dokładnie wymieszać, upiec na złoty kolor.
Masa:
Mleko wymieszać z żółtkami i mąką, stale mieszając ugotować budyń, ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, połączyć z zimnym budyniem, wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Piana:
W 1/2 szkl. gorącej przegotowanej wody rozpuścić żelatynę, wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier, następnie wlać ostudzoną żelatynę, wymieszać i od razu wylać na masę.
Polewa:
Margarynę roztopić, dodać kakao, cukier, ucierać łyżką aż trochę wystygnie. Potem dodać roztrzepane jajko, jeszcze trochę ucierać i wylać na pianę, całość włożyć do lodówki.