Pampuchy

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Następnie dodać twaróg, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać drewnianą łopatką.
W rondlu rozgrzać około ½l oleju.
Łyżeczką lub widelcem nabierać ciasto i wrzucać niewielkie porcje na gorący olej. Smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Gotowe pampuchy posypać cukrem pudrem.
Doskonale smkują na ciepło jak i na gorąco.

Składniki

  • 250g półtłustego twarogu mielonego250g mąki
  • 3 jajka
  • 100g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • Szczypta soli
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania

Podobne przepisy do Pampuchy