Papryka faszerowana

Reklama

Opis przygotowania

Z papryk odciąć górną część. Oczyścić z nasion, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Leciutko osolić. Ryż ugotować w 2 szkl.wody z dodatkiem kostki rosołowej. Cebulę i pieczarki przysmażyć. Mięso, cebulę i pieczarki dodać do ryżu, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Nadziać papryki. Przykryć odciętymi wcześniej "czapeczkami". Ustawić w garnku, podlać lekko osoloną wodą, dodać 1 łyżkę masła. Dusić ok. 35 min SMACZNEGO!

Składniki

  • 8 małych czerwonych papryk lub 4 duże (ja wolę małe)0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • kostka rosołowa warzywna
  • olej, masło naturalne
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Papryka faszerowana