Parówka w sosie musztardowo – chrzanowym

Reklama

Opis przygotowania

Parówki obieramy z osłonek i kroimy na mniejsze kawałeczki, obsmażamy na oleju. W osobnym garnku gotujemy 2 szklanki wody z kostką bulionową, dodajemy musztardę i chrzan, zaprawiamy sos mąką rozmieszaną z małą ilością wody i śmietana, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem, na koniec dodajemy obsmażoną parówkę i gotujemy razem 2-3 min.
Ja podaję z ziemniakami i obowiązkowo sałatka z buraczków.

Składniki

  • 1/2 kg parówek drobiowych1 kostka bulionowa drobiowa
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka oleju
  • jarzynka, pieprz prawdziwy

Podobne przepisy do Parówka w sosie musztardowo – chrzanowym