Pasta z makreli wędzinej – wersja 1

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać posiekaną cebulkę, majonez i ketchup, dokładnie wymieszać, doprawić. Podawać z pieczywem, krakersami…

Składniki

  • 1 makrela ok. 25 dkg1-2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka gęstego majonezu
  • 3 łyżki dobrego ketchupu (łagodny albo pikantny, jak kto woli)
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Podobne przepisy do Pasta z makreli wędzinej – wersja 1