Pasta z tuńczyka i jajek

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach… Przybrać listkami zieleniny, paskami papryki, plasterkami pomidora lub ogórka…Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem – wystarczy dodany majonez.

Składniki

  • 5 jajek1 puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym (najlepiej sałatkowego, mocno rozdrobnionego)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz czarny mielony

Podobne przepisy do Pasta z tuńczyka i jajek