Pasztet z cukini

Reklama

Opis przygotowania

Umytą cukinię,kroimy w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,ale wówczas należy wykroić środek),cebulę zeszklić na maśle,dodać cukinię i paprykę,przesmażyć i ostudzić. Twaróg zmiksować z żółtkami(z białek ubić pianę),połączyc z duszonymi warzywami,startym serem,tartą bułką i 4 łyżkami oleju,doprawić solą,pieprzem i szczyptą cząbru,połączyć z pianą z białek.Foremkę posmarować olejem i obsypać tartą bułką,przełożyć masę,piec w piekarniku nagrzanym do190* około 50-60 min.SMACZNEGO!

Składniki

  • 2 cukinie2 cebule
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 0,5 strąka żółtej papryki
  • 20 dag twarogu
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cząbru
  • tarta bułka do formy (keksówka)

Podobne przepisy do Pasztet z cukini