Kotleciki ryżowo-marchewkowe

Reklama

Opis przygotowania

Jeśli wcześniej nie ugotowaliśmy ryżu,zróbmy to w następujący sposób.Ryż gotujemy z odrobiną carry,woda powinna zostać" pochłonięta" przez ryż,odstawiamy pod przykryciem(studzimy w między czasie obieramy)i trzemy na drobnej tarce jarzynowej marchew łączymy z ryżem,dodajemy resztę składników,dokładnie wyrabiamy(powstała masa powinna być lekko kleista) formujemy małe kotleciki lekko wilgotnymi dłońmi i obtaczamy w tartej bułce,smażymy na oleju i gotowe:) SMACZNEGO!

Składniki

  • 2 szkl. ugotowanego białego ryżuszczypta carry
  • 4 surowe marchewki
  • 1 jajko
  • wegeta (do smaku)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

Podobne przepisy do Kotleciki ryżowo-marchewkowe