Penne z grilowanymi warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Warzywa umyć, cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposób pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grillujemy z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterystyczne dla grillowania paski. Grillowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą specialite.

Składniki

  • 3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona)cukinia
  • bakłażan
  • 400g ugotowanego makaronu penne
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • przyprawa Specialite - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Penne z grilowanymi warzywami