Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym

Reklama

Opis przygotowania

Podgrzybki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, wlać wodę i zagotować. Cebule pokroić w kostkę, czosnek tez drobniutko. Ugotować a dente makaron. Na patelni rozgrzać masło, odcedzić grzyby, przełożyć na patelnie i usmażyć, dodać cebule i czosnek. Doprawić sola i pieprzem. Smażyć ok 10 minut aż grzyby zmiękną. Podlać śmietana, zamieszać by powstał aksamitny sos. Dodać makaron. Wymieszać. Posypać natka pietruszki.

Składniki

  • 30 dag podgrzybkówcebula
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • makaron penne
  • śmietana do sosów 200ml
  • masło 3 łyzki

Podobne przepisy do Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym