Pieczarki Zapiekane

Reklama

Opis przygotowania

► Pieczarki oczyścić i umyć, odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, / kapelusze odłożyć /.

► Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki, boczek wędzony i cebulę / Ostudzić /. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Białko ubić na sztywno. Wymieszać usmażone pieczarki z natką pietruszki, boczkiem, serem i białkiem. / Przyprawić /.

► Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /.

Składniki

  • 12 Pieczarek (dużych)200 gr. Żółtego sera
  • 125 gr. Boczku wędzonego (porcjowany)
  • 1 Cebula
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 Białko jajka
  • Olej do smażenia
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Pieczarki Zapiekane