Mięso zmielić w maszynce. Wbić do niego jajko i przyprawić jak kto lubi.Masło pokroić na kwadraciki (ok. 6 – 7 kwadracików ) i włożyć do zamrażarki. Pieczarki udusić na oleju, przyprawić solą i pieprzem.
Przygotować większą ilość tartej bułki i dwa rozbełtane jajka.
Z mięsa formujemy kuleczki , które obtaczamy w tartej bułce,a potem rozbijamy je , jak na kotlety przez woreczek foliowy.Z tej ilości mięsa powinno wyjść ok. 6 porcji.
Na każdą porcję kładziemy pieczarki i zamrożone masło i zwijamy w stożki.
Następnie musimy mięso dobrze zabezpieczyć aby podczas smażenia nic nie wydostało się na zewnątrz.
W tym celu obtaczamy porządnie de volaille najpierw w bułce tartej, potem w jajku i na końcu znowu w bułce , nie żałując jej.
Smażymy na złoto ze wszystkich stron w dobrze rozgrzanym i dosyć głębokim oleju.
Smacznego 🙂