Pieczarkowe de volaille z mielonego mięsa

Reklama

Opis przygotowania

Mięso zmielić w maszynce. Wbić do niego jajko i przyprawić jak kto lubi.Masło pokroić na kwadraciki (ok. 6 – 7 kwadracików ) i włożyć do zamrażarki. Pieczarki udusić na oleju, przyprawić solą i pieprzem.

Przygotować większą ilość tartej bułki i dwa rozbełtane jajka.

Z mięsa formujemy kuleczki , które obtaczamy w tartej bułce,a potem rozbijamy je , jak na kotlety przez woreczek foliowy.Z tej ilości mięsa powinno wyjść ok. 6 porcji.

Na każdą porcję kładziemy pieczarki i zamrożone masło i zwijamy w stożki.

Następnie musimy mięso dobrze zabezpieczyć aby podczas smażenia nic nie wydostało się na zewnątrz.
W tym celu obtaczamy porządnie de volaille najpierw w bułce tartej, potem w jajku i na końcu znowu w bułce , nie żałując jej.

Smażymy na złoto ze wszystkich stron w dobrze rozgrzanym i dosyć głębokim oleju.

Smacznego 🙂

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka20 dkg pieczarek
  • masło
  • 3 jajka
  • buka tarta
  • masło
  • ulubione przyprawy
  • olej

Podobne przepisy do Pieczarkowe de volaille z mielonego mięsa