Pieczeń Ani

Reklama

Opis przygotowania

Mięso ,marchew,cebula,pietruszka korzeń i nać mielimy.Do tego dodajemy surowe jajko,przyprawy do smaku i 1 łyżkę dżemu.Masę mięsną wyrabiamy,siekamy jajko i szczypiorek w kostkę i łączymy z mięsem.Całość pieczemy w wąskiej foremce,wierzch masy smarujemy resztą dżemu,Pieczemy przykryte folią aluminiową w 180* przez 35 minut,następnie odkrywamy i zapiekamy przez kolejne30.Pieczeń smakuje na ciepło i jest świetna na kanapki.Smacznego.

Składniki

  • 1,3 łopatki4 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała pietruszka
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • 1 jajko na twardo
  • 2 surowe jaja
  • dżem żurawinowo
  • wegeta
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz ziołowy i czarny
  • bułka tarta

Podobne przepisy do Pieczeń Ani