Pierś kurczaka w 5 smakach

Reklama

Opis przygotowania

filet z piersi kurczaka umyć,osuszyć pokroić
na miejsze kawałki.Na patelni rozgrzać olej,
obsmażyć kawałki piersi kurczaka.Obsmażone
przełożyć do garnka,podlać niewielką ilością
wody,dodać 3 łyżki sosu sojowego ciemnego,zacząć
dusić na małym ogniu.W miedzyczasie na rozgrzany
na patelni olej włożyć mrożone warzywa "Mieszanka
Chińska",przykryć pokrywką ,podsmażyć warzywa.
Podsmażone warzywa dodać do kurczaka,przykryć
dusić.Kiedy mięso z kurczaka będzie miękkie dodać
do garnka 2 łyżeczki przyprawy "5 smaków"Kamis.
Wymieszać ,podudusić jeszcze ok.10 minut
podawać z ryżem.

Składniki

  • 1 filet z piersi kurczaka1 opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka,warzywa na patelnię)
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżeczki przyprawy "5-smaków" Kamis
  • olej Kujawski do smażenia

Podobne przepisy do Pierś kurczaka w 5 smakach