żełądki umyć,pokroić na małe kawałki,włożyć do
garnka.Wlać ok.1,5 l wody,dodać 1 liść laurowy,
3 ziarna ziela angielskiego,gotować na małym
ogniu około godziny.W międzyczasie dodać kostkę bulionową drobiową Knorr. Paprykę umyć,wykroić gniazdo nasienne.Pół papryki pokroić na małe paseczki,podobnie postąpić z marchewką, pietruszką,selerem i
porem.Obraną cebulę pokroić w ćwierć talarki i
z pozostałymi pokrojonymi warzywami włożyć do
garnka.Po upływie godziny do gotujących się
żełądków dodać pokrojone warzywa,gotować jeszcze
około 40 minut.Pod koniec gotowania dodać 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu Knorr,łyżeczkę pieprzu mielonego czarnego,ewentualnie dosolić do
smaku.1 łyżkę mąki wsypać do szklanki wlać pół
szklanki wody,rozmieszać wlać do zupy celem
zagęszczenia.
Spożywać z pieczywem,makaronem,ryżem.