Pisanka

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ugotować tak nie do końca na twardo ,z pałek usunąć kości (tak aby nie uszkodzić mięsa ),jeśli dobrze usuniemy kość powstanie nam taka kieszonka z mięsa . Mięso posypujemy przyprawą doi drobiu ,w środku umieszczamy obrane jajko,zakładamy górę mięsa i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa posypujemy majerankiem .
Na patelni rozgrzewamy olej ,podsmażamy mięso,przykrywamy i dusimy do miękkości .
Kiedy mięso lekko przestygnie ,dzielimy na połowę i podajemy z dowolną sałatą lub nawet z majonezem

Składniki

  • 5 szt pałek z kurczaka 5 najmniejszych jakie mamy jajek ,ugotowanych na półtwardo
  • 1 łyżka oleju
  • 5 łyżeczek przyprawy do drobiu-złocistej
  • 2 łyżeczki majeranku

Podobne przepisy do Pisanka