Placek po węgiersku

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić, posypać obficie przyprawą i podsmażyć, aż będzie na wpół gotowe.W trakcie smażenia podlewać wodą. Przełożyć do garnka, posypać ponownie przyprawą i dusić. Pieczarki oczyścić, pokroić, posypać vegetą i dusić osobno ok. 10 min. Papryki pokroić w paski, cebule w kostkę i podsmażyć na oleju. Wszystko połączyć z mięsem, dodać przecier i chili. Dusić do miękkości. Zagęścić wodą z mąką.

Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz resztę składników. Smażyć duże placki. Na placki nakładać gulasz, zamykać i wierzch także polać gulaszem.

Składniki

  • SKŁADNIKI: 1kg mięsa gulaszowego,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 2 czerwone papryki,
  • 2 cebule,
  • przyprawa do gulaszu,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • łyżeczka vegety.
  • PLACKI:
  • 1kg ziemniaków,
  • 3 jajka,
  • cebula,
  • łyżeczka vegety,
  • łyżka soli,
  • 6 lub więcej łyżek mąki.

Podobne przepisy do Placek po węgiersku