Wieprzowinę umyj, pokrój w kostkę, boczek w słupki. Jedną obraną cebulę i oczyszczone papryki pokrój w słupki. Kilka ząbków czosnku obierz i posiekaj.
Mięso oraz boczek podsmaż na 3 łyżkach oleju, dodaj przygotowane warzywa, liść laurowy oraz po szczypcie soli, pieprz i chili. Wlej szklankę bulionu i duś całość przez 30 min. na małym ogniu. Do gulaszu dodaj śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki rozprowadzoną kilkoma łyżkami sosu z duszenia. Trzymaj na małym ogniu jeszcze ok. 10 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki i 2 cebule obierz, opłucz, zetrzyj na tarce i odstaw na 5 min. Odlej część wody, dodaj jajka, 1,5 łyżki mąki oraz sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, kładź porcje ciasta, smaż na rumiano z obu stron. Na usmażone placki nakładaj porcje gulaszu. Podawaj na stół złożone na pół.