Placki z Drobiu

Reklama

Opis przygotowania

► Filety z kurczaka, potarty ser, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, pieczarki potrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbić, białko osobno ubić później dodać żółtka i / razem zmieszać /.

► Do powstałej masy dodać pozostałe składniki: majonez, koperek, pietruszkę, zioła prowansalskie, mąke ziemniaczaną, olej oraz wegeta do smaku, smażyć z obu stron na oleju.

Składniki

  • 1 Kg. 4 Podwójne filety (z pierśi kurczaka)250 gr. Pieczarek
  • 200 gr. Sera żółtego (jak kto lubi)
  • 2 Cebule (średnie)
  • 5 Ząbków czosnku
  • 3 Jajka
  • 2 Łyżki majonezu
  • 3 Płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 Duże łyżki oleju
  • Zioła prowansalskie
  • Wegeta
  • 1 Pęczek koperku
  • 1 Pęczek natki pietruszki

Podobne przepisy do Placki z Drobiu