Placuszki Bieluszki z jabłuszkiem

Reklama

Opis przygotowania

1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkiem, serkami Bieluch, miodem i migdałami. Posolić, przyprawić gałką muszkatołową i szczyptą cynamonu.
2. Dodać pianę z białek, usmażyć placuszki na oleju. Osączyć z tłuszczu.
3. Na koniec posypać placuszki cukrem pudrem.

Składniki

  • - szklanka mąki- 40 dag startych na tarce kwaśnych jabłek
  • - 2 opakowania serków Bieluch naturalny
  • - 1 łyżka miodu
  • - 4 jaja
  • - 2 łyżeczki posiekanych migdałów
  • - przyprawy: szczypta gałki muszkatołowej, szczypta cynamonu, ½ łyżeczki soli
  • - olej do smażenia
  • - cukier puder

Podobne przepisy do Placuszki Bieluszki z jabłuszkiem