Pod truskawkowym kocykiem

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę stopić, przestudzić i zmieszać z pokruszonymi herbatnikami oraz pudrem. Ułożyć na dnie natłuszczonej tortownicy o średnicy cm. Żelatynę rozmieszać w mleku, podgrzewając rozpuścić. Ostudzić, zmieszać z serkiem. Kremówkę ubić, wsypać cukier waniliowy, dodać do masy serowej. Masę wyłożyć na ciastka. Ułożyć pokrojone w plastry truskawki, lekko docisnąć. Galaretkę rozpuścić w 1 1/3 szkl. wrzątku, przestudzić, tężejącą zalać ciasto. Schłodzić.

Składniki

  • 20 dag herbatników, 3/4 kost. margaryny,
  • 25 dag świeżych truskawek,
  • galaretka truskawkowa,
  • 1/4 szkl. mleka,
  • 80 dag waniliowego serka homogenizowanego,
  • szkl. śmietany kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • cukier waniliowy.

Podobne przepisy do Pod truskawkowym kocykiem