Polędwiczki w Sosie Śmietanowo – Musztardowym

Reklama

Opis przygotowania

► Polędwiczki wieprzowe oczyścić z włókien i błon, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i skośnie pokroić w grube plastry ( lekko rozgnieść dłonią ). Polędwiczki oprószyć solą i grubo zmielonym pieprzem.

► W głebokiej patelni na rozgrzanym tłuszczu smażyć mięso przez około 3 minuty z kazdej strony, dodać czosnek i dusić na średnim ogniu pod przykryciem / obracając /.

► Następnie gdy mięso będzie już prawie miękkie, wlać śmietanę, dodać musztardę i dusić jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Mięso jest gotowe, można podawać.

Składniki

  • 600 g. polędwiczek wieprzowychtłuszcz do smażenia ( masło klarowane )
  • 3 ząbki czosnku ( posiekać )
  • 200 ml śmietany 18%
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • przyprawy: sól, pieprz

Podobne przepisy do Polędwiczki w Sosie Śmietanowo – Musztardowym