Pomidorowa z wędliną

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub pokroić w drobną kostkę i dodać do cebulki razem z wędliną drobno pokrojoną. Dusić stale mieszając aż warzywa zmiękną i staną się przezroczyste. Dodać przecier pomidorowy gotować na małym ogniu ok 10 min. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do całości gotować około 15 min. Z mąki i jajek zagnieść ciasto i ucierać na tarce prosto do zupy. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.

Składniki

  • 25 dg wędliny1 porcja wloszczyzny
  • 1-2 cebule
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • garść posiekanej pietruszki.
  • przyprawa vegeta
  • mielona ostra papryka
  • 1 kostka rosołowa
  • sól

Podobne przepisy do Pomidorowa z wędliną