PULPETY W SOSIE PAPRYKOWYM Z MAKARONEM

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj połowę cebuli, jajko, bułkę tartą, 3 pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, sól, pieprz i przyprawę do gyrosa. Masę wymieszaj i formuj pulpeciki.
Pozostałą cebulę i posiekany czosnek zeszklij na łyżce oleju. Dodaj bulion, mąkę, koncentrat i pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w kostkę jedną pieczarkę. Do sosu przełóż pulpeciki i gotuj około 30 minut. Podawaj z makaronem.

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego1 jajko
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pieczarki
  • dowolny makaron
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 litra bulionu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Podobne przepisy do PULPETY W SOSIE PAPRYKOWYM Z MAKARONEM