Ciasto krówka wspaniała

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika.

Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części, przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania, można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego

Składniki

  • Biszkopt orzechowy:5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki
  • 10 dkg orzechów (mielonych)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem krem krówkowy bonne maman:
  • 360 gram lub mleczko skondensowane słodzone (gotowane w puszce, gotować w puszce 2,5 godziny)
  • 1 masło roślinne 250 gram
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • Polewa:
  • 20-30 dkg krówek
  • 1 łyżka margaryny orzechy do dekoracji

Podobne przepisy do Ciasto krówka wspaniała