Rafaello na zimno

Reklama

Opis przygotowania

W szkl. mleka rozprowadzić obie mąki, dodać żółtka,dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować ze szkl. cukru i cukrem waniliowym. Wlać do gotującego rozrobione mąki z żółtkami. Wyjdzie z tego budyń, jak ostygnie utrzeć z margaryną lub masłem i dodać wiórki dokładnie wymieszać.
Układamy ciastka
budyń kokosowy
ciastka
budyń kokosowy
ciastka
budyń kokosowy.
Na wierzch możemy posypać wiórki, albo zetrzeć czekoladę.

Składniki

  • 2 paczki duże herbatnikówlitr mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • kostka margaryny lub masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3 żółtka
  • 3 paczki wiórek razem 300g

Podobne przepisy do Rafaello na zimno