RISOTTO Z PANGĄ

Reklama

Opis przygotowania

Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Składniki

  • 2 płaty pangi łyżka octu
  • bułka tarta
  • 2 torebki ryżu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • marchewka
  • pietruszka
  • duża cebula
  • olej
  • słodka papryka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Podobne przepisy do RISOTTO Z PANGĄ