Rogaliki z czekoladą

Reklama

Opis przygotowania

Drożdże rozmieszać w letnim mleku, dodać 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszać i zostawić do podrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać cukier, jajka, sól,płynny tłuszcz i rozczyn drożdżowy, wyrobić gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek do 1 cm grubości, pociąć na trójkąty, posmarować kremem czekoladowym, zwinąć rogale i jeszcze raz zostawić na kilka minut do wyrośnięcia, posypać cukrem . Piec 35 min w temp.180st

Składniki

  • 60 dag mąki 12 dag margaryny
  • 10 dag cukru
  • 3 dag drożdży
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szczypta soli
  • dodatkowo:
  • krem czekoladowy nutella
  • cukier puder

Podobne przepisy do Rogaliki z czekoladą