Rolada z żółtego sera

Reklama

Opis przygotowania

Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody, obracać torebkę tak, aby ser równomiernie zmiękł. Masło utrzeć z serem topionym. Dodać drobno pokrojone jajka, ogórek, marchewkę, szczypiorek lub pietruszkę, wszystko dobrze dobrze rozetrzeć, doprawić solą, pieprzem. Można dodać również trochę pokrojonej szynki. Miękki żółty ser wyjąć z wody, rozwałkować jak ciasto na makaron,posmarować masą, zwinąć jak roladę i w folii włożyć do lodówki. Schłodzoną roladę kroić w plasterki. Nadzienie można podawać jako pastę do pieczywa.

Składniki

  • 1/2 kg. sera żółtego1/2 kostki masła
  • 10-15 dag. sera topionego (śmietankowy)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 średnia gotowana marchewka
  • szczypiorek lub natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Rolada z żółtego sera