Roladki schabowe z mielonym mięsem

Reklama

Opis przygotowania

Kotlety rozbić cienko, ale tak, by nie przerwać mięsa. Każdy kotlet posypać Kucharkiem, posmarować cienką warstwą musztardy. Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pieczarki przesmażyć na oleju z drobno pokrojoną cebulą, tak by odparował cały sok. Jajko ugotować na twardo i podzielić na ćwiartki. Z papryki wykroić 4 paseczki (ok.1 cm szerokości). Na kotletach rozsmarowywać mielone, kłaść taką samą warstwę pieczarek, ćwiartkę jajka i paprykę Ew. posypać natką. Zwijać roladki, obsmażyć na rumiano.Przełożyć do rondla, podlać sosem ze smażenia, dodać listek laurowy, ziele, pieprz ziarnisty i rozduszone owoce jałowca. Dusić ok. 40 min. Sos z duszenia podprawić łyżeczką maki ziemniaczanej i maggi.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe30 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 mała papryka
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 mała cebulka
  • ew. natka pietruszki
  • Kucharek
  • musztarda sarepska
  • pieprz mielony
  • 8 dużych pieczarek
  • olej, maggi, przyprawy jak niżej

Podobne przepisy do Roladki schabowe z mielonym mięsem