► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony (w kostkach), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem.
► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową.
► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 – 40 minut w 200C / Termoobieg / Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni.
► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.