Roladki z Indyka w Boczku

Reklama

Opis przygotowania

► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony (w kostkach), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem.

► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową.

► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 – 40 minut w 200C / Termoobieg / Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni.

► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.

Składniki

  • 6 Filetów z indyka250 gr. Pieczarek
  • 2 Paczki boczku wędzonego w plastrach
  • 70 gr. Boczeku wędzonego (porcjowany w kostkach)
  • 100 gr. Mięsa mielonego
  • 1 Cebula
  • Olej
  • 1 Pęczek koperku
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Roladki z Indyka w Boczku