Roladki ze szczawiem

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć ,osuszyć ,podzielić na porcje i rozbić na cienkie kotlety .
Każdy posypać przyprawą do mięsa wieprzowego,ułożyć na nim plaster sera,warstwę listków szczawiu i kawałeczki pomidora obranego ze skórki ,posypać delikatnie solą ,oraz papryką i bazylią .Mięso zwinąć w roladki ,pamiętając o dokładnym zamknięciu boków ,aby zawartość nam nie uciekła.
Roladki obtaczamy w mące ziemniaczanej i obsmażamy na oleju.
Podsmażone mięso przekładamy do garnka ,dodajemy liście laurowe,pieprz i ziele angielskie ,oraz cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na tłuszczu spod mięsa,dolewamy 1 szklankę gorącej wody.
Dusimy do miękkości ,podczas duszenia zrobi nam się sos który ewentualnie doprawiamy do smaku.

Składniki

  • 1 kg mięsa z łopatki lub szynki20 dag żółtego sera
  • 2 pomidory
  • liście szczawiu
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • papryka mielona słodka
  • sól
  • bazylia
  • dodatkowo
  • 2 łyżki oleju
  • mąka ziemniaczana
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu

Podobne przepisy do Roladki ze szczawiem