Przygotowanie tego posiłku jest bardzo proste
Zaczynamy od krewetek, zamrożone krewetki koktajlowe wrzucamy do miski i zalewamy zimną wodą. Jak tylko krewetki się roztopią płukamy je dwa razy pod bieżącą wodą.
Wstawiamy wodę na ryży. Jak tylko zagotuje się woda wrzucamy 2 torebki ryżu. Dobrze aby ryż nam się nie rozgotował i był sypki.
Kroimy cebulę i czosnek na drobno. Rozpuszczamy w garnku masło, na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Wszystko ma się delikatnie dusić. Tak aby się nie przypaliło a było uduszone i mięciutkie.
Jak tylko nam się poddusi cebula i czosnek dokładamy krewetki koktajlowe, dusimy kilka minut.
Kroimy pietruszką i pomidory.
Ugotowany i odcedzony ryż wrzucamy do garnka z cebulą czosnkiem i krewetkami. Solimy pieprzymy i dodajemy pokrojone pomidory. Dokładnie mieszamy.
Kładziemy na talerzu posypujemy pietruszką. Super
Można zajadać
Danie to jest pożywne, energetyczne i nie rozpycha nam żołądka.