Ryż dokładnie wypłukać, aż woda będzie przejrzysta, osączyć, zalać 1,5 szkl. zimnej wody, dodać pół łyżeczki soli i gotować pod przykryciem na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczeń. Kiedy się zrumienią dodać posiekaną cebulę i czosnek, przykryć, dusić chwilę. Następnie dodać kukurydzę i fasolkę, 3-4 łyżki wody, i dusić pod przykryciem aż fasolka będzie miękka (3-4min). Dodać ryż, posiekaną zieleninę, pokrojonego w kostkę pomidora, koncentrat, pół szklanki wody i dokładnie wymieszać. Smażyć kilka minut mieszając, doprawić pieprzem i ew. solą. Z tej ilości podanych składników wyszło ryżotto, którym nakarmiłam 4 bardzo głodne osoby.