Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym

Reklama

Opis przygotowania

Różyczki brokuła i groszek ugotować w wodzie z dodatkiem vegety (około 5 minut), po czym odcedzić i ostawić do ostygnięcia.
Paprykę i ser typu feta kroimy w dużą kostkę.

Do miski wkładamy ostudzone różyczki brokuła, dodając pokrojona paprykę,kukurydzę,groszek,fasolę oraz ser feta, po czym wszystko ze sobą mieszamy.

Sos:
Do małej miseczki dodajemy majonez,śmietanę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy pieprzem i mieszamy.

Warzywa łączymy z sosem i odstawiamy do lodówki na około 15 minut.

Smacznego 🙂

Składniki

  • 1 duży brokuł lub 1 op. mrożonych brokułów,1 duża czerwona papryka,
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 op. sera typu feta,
  • 1 łyżka vegety,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 3 ząbki czosnku,
  • pieprz do smaku,

Podobne przepisy do Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym