Sos przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu – najlepiej robić to umieszczając wszystkie składniki w małym słoiczku, zakręcić i energicznie potrząsać kilka chwil. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Jajeczka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki; papryki kroimy w cienkie paseczki; oskrobaną marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej; ogórka (ze skórką) kroimy w plasterki; cebulę kroimy w kostkę lub cienkie piórka, sparzamy i osączamy; pomidorki przekrawamy na połówki lub ćwiartki; z gałązek natki obrywamy same listki. Na półmisku układamy sałatę, posypujemy ją marchewką, następnie paprykami, układamy połówki pomidorków i jajek a także plasterki ogórka. Całość posypujemy natką i sparzoną cebulką. Polewamy sosem i …podajemy. To doskonała sałatka na przekąskę albo lunch czy lekką kolację – szybko, smacznie, kolorowo…