Sałatka pieczarkowa

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez ok. 10 min. Przestudzone pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, przestudzone pokroić w grubszą kostkę. Por pokroić w krążki, posolić i na chwile odstawić, następnie odcisnąć nadmiar soku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i majonez – ponownie wymieszać i doprawić.

Składniki

  • 1/2 kg pieczarek4 jajka
  • 1-2 winnych jabłek
  • 1 puszka groszku
  • 1 por
  • mały majonez
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kwasek cytrynowy

Podobne przepisy do Sałatka pieczarkowa