Sałatka pieczarkowa z fetą

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki opłukać i obgotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i także pokroić w kostkę. Por opłukać, posiekać, sparzyć wrzątkiem,ostudzić.
Ogórki małosolne i fetę pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć, opieprzyć pieprzem kolorowym świeżo zmielonym z młynka. Dodać majonez i wymieszać, schłodzić. Posypać szczypiorkiem.

Składniki

  • 80 dag pieczarek15 dag sera feta
  • 1 duży por (biała część)
  • 7 jajek
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 dużych ogórków małosolnych
  • szczypiorek do posypania
  • 2-3 łyżki gęstego majonezu np. Dekoracyjnego Winiary
  • pieprz kolorowy świeżo mielony

Podobne przepisy do Sałatka pieczarkowa z fetą