Sałatka po weekendzie

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Ostudzić. Fasolkę i groszek opłukać i osączyć. Pierś kurczaka, ser i ogórek pokroić w grubą kostkę. Majonez wymieszać z keczupem, oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym, wymieszać i połączyć z sałatką.

Składniki

  • 20 dag wędzonej piersi z kurczaka20 dag wędzonego sera żółtego (np.rolada ustrzycka)
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/2 puszki fasolki konserwowej czerwonej
  • 3 garści suchego grubego makaronu
  • 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól czosnkowa-do smaku
  • pieprz ziołowy-do smaku

Podobne przepisy do Sałatka po weekendzie