Sałatka z fetą w koperkowym dressingu

Reklama

Opis przygotowania

– Mix sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę.- Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do sałat. Cebulkę kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do reszty.W shakerze do dressingów mieszamy oliwę, miód, koperkowo-pietruszkowy delikat, sól, pieprz i chilli. Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.

Składniki

  • mix sałat: roszponka, endywia, radicchio rossoser feta
  • czerwona papryka
  • pomidorki cherry czerwone i pomarańczowe
  • mała biała cebulka
  • papryczka chilli
  • Dressing
  • trzy szczypty przyprawy KNORR Delikat z pietruszką i koperkiem
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 1/4 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz, łyżeczka posiekanej papryczki chilli

Podobne przepisy do Sałatka z fetą w koperkowym dressingu