Sałatka z puerro

Reklama

Opis przygotowania

Jajka, marchewkę i pietruszkę ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Pokroić w kostkę. Pora pokroić w drobne paseczki i sparzyć. Odsączyć kukurydzę. Posiekać drobno natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać musztardę i majonez, wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia.

¡Que aproveche!

Tip: Sałatkę posypałam obficie rzeżuchą i podawałam z kromkami bagietki posmarowanej pastą z oliwek – pasowały idealnie!

Składniki

  • Jeden niewielki por „el puerro”, tylko biała część Puszka kukurydzy
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka - korzeń
  • 3 jajka
  • Natka pietruszki
  • Majonez
  • Pół łyżeczki musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta cukru

Podobne przepisy do Sałatka z puerro