SAŁATKA Z UŻYCIEM MAKARONU "ŁAZANKI"

Reklama

Opis przygotowania

Makaron "łazanki" wrzucamy na wrzątek i 8 minut, od czasu do czasu mieszając i potem go odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo-10 minut, a potem je obieramy ze skorupki i w kostkę.
Ogórki, paprykę, cebulę kroimy drobno w kostkę.
Czosnek przeciskamy przez maszynkę.
Do miski dajemy ugotowany wcześniej makaron i wsypujemy w/w warzywa.
Doprawiamy sałatkę pieprzem i solą oraz dajemy słoik majonezu dekoracyjnego-320 gram i dokładnie mieszamy.
Wykładamy do półmiska, a na wierzch posypujemy sałatkę pietruszką zieloną, lub koprem.
Można tą zieleninę wymieszać z innymi składnikami w sałatce.
(Do tej sałatki nie dodałam zieleniny-koper, pietruszka, bo jej nie miałam, ale gdy ktoś lubi i będzie ją posiadał, to polecam).

Składniki

  • 25 dag. makaronu "łazanki",jajka-6 sztuk,
  • ogórki w occie-6 sztuk,
  • cebula-1 sztuka,
  • czosnek-2 ząbki,
  • kolorowa papryka konserwowa swojska-6 podłużnych pasków,
  • majonez dekoracyjny "Winiary"-słoik 320 gram, lub majonez swojski ( na pewno lepszy),
  • przyprawy-sól, pieprz. ( do smaku),
  • pietruszka zielona lub koper.

Podobne przepisy do SAŁATKA Z UŻYCIEM MAKARONU "ŁAZANKI"